Monday, July 1, 2013

Sukan Sekolah ke-47



Assalamualaikum & hi all~

Berbulan tak kongsi apa2, malam ni aku nak share pasal sukan sekolah kami yang baru aje selesai.

Sukan sekolah. Sama aje mana-mana pun kan. Tapi lainnya sukan sekolah kat Miri ni, boleh kata semua sekolah akan buat di Stadium Miri. Jadi lebih gilang gemilang lah. Tapi, apa yang lebih menarik untuk aku kongsi dalam post kali ni ialah perkara yang tak dijangka yang dilepas kat bahu aku secara tiba-tiba.

Walaupun senarai nama ketua untuk setiap jawatankuasa dah naik sebelum cuti lagi, tiba-tiba balik dari percutian yang indah aku diberitahu supaya galas tanggungjawab ketua peralatan. Manusia yang patut pegang jawatan tu beri alasan yang sangat kukuh untuk buat ketua ditukar kepada orang lain. Dan orang lain itu adalah aku. Dapat tahu lagi seminggu ++ acara nak berlangsung. Memang terbakar lah. Tapi apakan daya, kita ni dalam kumpulan hijau. Terimalah dengan hati terbuka penuh positif...

Alhamdulillah, semua benda berjalan lancar walaupun setiap org mintak dipuaskan hati masing-masing. Ada jugaklah yang kurang shiok berlaku, tapi biarlah aku dengan anak-anak buah aku kelas 6 Atas PP + pelajar asrama 5-6 orang aje yang telan sendiri. Pengalaman semua tu.

Sukan sekolah juga bagi aku pengalaman puasa dalam keadaan kekurangan air yang amat sangat. Dapatlah aku merasai payahnya orang kerja berat berpuasa. Memang tersangat mencabar! Berbuka pulak dalam keadaan bergelap di sebuah restoran di bandaraya Miri. Seluruh Sarawak bergelap lebih kurang 6 jam.

Satu lagi yang best, pasukan kawad perbarisan Pengakap dapat nombor 4! berlatih sekitar 5 kali aje, tapi semangat pelajar tingkatan 1 & 2 yang paling ramai sertai perbarisan memang kuat. Selesai pengumuman pemenang, ada lah sekitar 5 orang menangis teresak-esak. Nampak diorg harap sangat untuk menang. Takpa, cuba lagi nanti. Tahun lepas paling corot. Tahun ni dapat nombor 4. Tak ke bagus sangat dah tu??? :D

Hari terakhir tu, semua kerja kemas peralatan berjalan lancar. Kalau tahun lepas dikhabarkan jam 9 malam baru selesai simpan barang, kali ni azan maghrib je dah selesai. Yang penting, tak ada sesiapa yang pengsan, meroyan atau sawan. Benda yang ditakuti sangat oleh manusia yang patut pikul amanah ni pada awalnya. Haha!

Enjoy gambar2 menarik!


Bergambar di belakang stor peralatan

Geng peralatan in da house!

Gambar kenangan dengan Pengakap sebelum Perbarisan

Perasmian: Lagu Negaraku

Pancaragam sekolah yang segak bergaya!

Pengawas Sekolah yang tak kurang segaknya

Anak serigala! :D

Usaha lagi tahun depan!

Budak2 form 1 yang comel2! :D

Diorang ni form 5, tapi tengoklah apa yang diorg main! :D

Penutup

Ganjaran hari sukan. Yeahha!





2 comments:

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
WhatsApp : +6282282222896
Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : http://www.Dhanitourindonesia.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
Kami pun menyediakan paket transport dan hotel
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Wassalam, Terimakasih…
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhati Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima kasih…

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
WhatsApp : +6282282222896
Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : http://www.Dhanitourindonesia.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
Kami pun menyediakan paket transport dan hotel
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Wassalam, Terimakasih…
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhati Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima kasih…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...