Sunday, May 3, 2009

Ada Apa Dengan Cinta???



Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
kulari ke pantai kemudian teriakku
sepi, sepi dan sendiri
aku benci

Aku ingin bingar
aku mau di pasar
bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga
jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya
biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh

Ah...ada malaikat menyulam
jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
kenapa tak goyangkan saja loncengnya
biar terdera

Atau aku harus lari ke hutan
belok ke pantai .........

-salam-

Teringat kat movie AADC buat aku layan kat u-tube. Berbunga-bunga aje tengok movie ni. Persahabatan, percintaan, konflik... semua skali berjaya mengangkat filem ni. tak hairanlah filem ni berjaya mengembalikan kegemilangan perfileman Indonesia selepas dibanjiri karya-karya seram murahan dan erotis.

Layan movie sambil senyum sorang-sorang. hahahaha.

Well, waiting for my 'cinta'... buat apa dia sekarang ni ek? ;p ahahahaha. Doraemon dah mati... kalo tak, sure can ask Doraemon for 'alat ke masa depan' and tgk sapakah insan itu. ;p

Isk. Isk. Isk. :)

2 comments:

im juz being meee ^__^ said...

ahahaha~
bile mase doraemon matiiii!!
tipooo2
sabo eh senseiii~
"sum1, sumwhere is made 4 u)!!"
(quote frm dil to pagal hai)


lalala~ ^___*

fadly amzar said...

aah la... Doraemon da mati. huhuhu
tercekik dorayaki sebab tekejut nampak tikus. huhuhu
waaaa!!!!! doraemon mati!!!! :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...