Friday, June 19, 2009

POST-HINEX 2009 @ TATiUC


Antara fakta2 HINEX kali ni:

i. management sux!!! Bodo sombong!!!

ii. Diorg layan peserta mcm kanak2!!!

iii. Semua aktiviti mm diwajibkan aje. Walaupun kat buku tulis nak 5 cop aje.

iv. UPSI dgn KLIUC memang ngam! Sempoi abis~

v. Ada tempat tunggu bas kat depan campsite MSU. Kah kah kah. Jadi bahan~

vi. Tempat bakar BBQ dari buluh kami dapat perhatian. Tak pnah jumpa lagi.

vii. Oscar Rovers nyanyi tiap2 malam kata sorg penduduk taman seblah tapak camp.

viii. Oscar Rovers tukang clear barang2 yang tertinggal kat tapak lpas suma balik. Dapat la pencakar satu. Baju pun ada! Jadi aset kelab lor~ haha

ix. Memanggil2 sorg gadis UIA masa diorg nak balik. Dapat tau nama dia. Afifah. Segan dia kami usik2 dia. Pemimpin dia pun geleng kepala je dgn gelagat kami. ;p

x. TATiUC tak brani letak peserta kat HINEX kali ni. Berani jadi petugas aje. Tu pun bajet diorg tu taraf pegawai.

xi. Petugas tak puas ati dgn UTM. Esp Reza. Hahaha. Siap antar SB selidik kat aku. Hahahaha.

xii. UTM tak pegi lawatan ke Kuala Terengganu jadi point besar! Hahaha.

xiii. Makanan memang tak jadi masalah. Kudos to our Chef!!!

xiv. Malam pengakap memang havoc~ Kenangan Manis!!!

xv. 2 org kawan kami kena marah dengan jurulatih bodo si cina tu sebab blom sampai turn main air laut. Kakakaka

xvi. Jamuan Oscar Rovers terbaik!!!

xvii. Naim cipta tarian “squid...squid...”

xviii. Geng JPA3 layan jek lepak kat campsite kami. Hehehe.

xix. Oscar Rovers wat makan2 dua kali.

xx. Oscar Rovers paling awal sampai, n paling last balik. Hahahaahhaha


Gelaran dan Nama2 Femes Sepanjang HINEX ’09 (termasuk kutukan):

i. Jazimin
ii. Stesen bas
iii. Keliuk (KLIUC)
iv. Mike
v. AB (akademi beruk)
vi. Kerapu
vii. Makcik Gemok Baju Hijau
viii. B*bi (pepaham yek)
ix. Man King
x. Man King Jr.
xi. Fireman
xii. Pencabar Kamil
xiii. Squid...Squid...
xiv. Sami botak



7 comments:

Mata Hati Nourmishael said...
This comment has been removed by the author.
Mata Hati Nourmishael said...
This comment has been removed by the author.
Mata Hati Nourmishael said...

allo cikgu...
panjang citer pasai hinex.thanks pasai kongsi citer.
aku ni salah seorang yang bertugas masa hinex tu.aku bukan pengakap dan bukan jugak student. tetapi semasa hinex tu aku sentiasa ada disana.So apa yang dah kami jalankan itu hanya itulah yang hanya kami mampu lakukan.kalau ada kekurangan aku mewakili pihak disana mengucapkan berbanyak2 banyak maaflah.
aku akui byk kelemahan semasa hinex itu berjalan.dan aku salah seorg yang byk tak puas hati ttg kerja2 yang berjalan sebelum dan semasa hinex.
ajk berpecah dua.MPP ngan kelana.
dari mula sampai habis masing2 tunjuk ego.masing2 salahkan masing2.tapi mpp ok skit dari kelana.
layanan sorang dua kelana siswa tatiuc kepada tetamu2 mcm ntah apa2 ntah...bercakap mcm pandai tapi IQ zero.tu yang buat aku hot.bukan peserta ajer yg kena,staff pun sama kena tak kiralah lecturer ke,executif ker,kerani ker...semua kena.
pandai2 buat keputusan sendiri.sehinggakan ajk dari kalangan staff kena terima arahan mereka.adussss.....
satu lagi aku respek kat korang punya persembahan.menghiburkan.nasib baik korang tak buat tarian londeh tu.aku dah tgk korang punya latihan dalam youtube.tak best langsung.tapi mlm tu aku betul2 respek. pandai lak cover line.mesti ah pandai cover line,kalau tak bukan cikgu namanya...
oklah sekali lagi aku ucap byk2 maaf kalau kekurangan pada hinex 09.lagi satu kalau nak kutuk jgnlah berat ngat.jgnlah kutuk kat management ker,tatiuc ker...kecik hati aku dan geng2 yang lain yg buat kerja sampai tak tidur.kalau kutuk kat 2,3 org kelana yang bodoh sombong tu takpe(lu pikirlah sendiri)....
dan yang handle aktiviti korang tu.(mereka bukan dari tatiuc)...
kepada joe,mknan yg korang masak untuk petugas very bestlah..thanks.
satu lagi aku syok giler tgk tempat bakar bbq korang.canteeekkk..

fadly amzar said...

hahaha. sory bro. kalo terkutuk lebih. haha. ye la, pedih woo pikirkan mcm2 yang kami kena sepanjang kat sana. tu blom aku bukak point kat tempat derma darah. Allah nak tunjuk kan... masa ketua kontinjen aku derma darah, bekalan elektrik padam. menendang. so, datangla technician. masa technician tu tgh repair, si Jazimin (nama aku bagi kat si Speky tu) cakap kat technician. Ni UPSI punya pasal la. pasang projektor bla.bla.bla. Dia tak sedar ketua kami ada kat situ. terus ketua kami sound dia. huhuhu. ko tgk la. bermuka-muka punya makhluk. blakang kami entah apa yang dia sound lagi. huhuhu. patut rejam je makhluk mcm ni. Sori skali lagi pasal kutukan ke apa. hehehe. jadikan pengajaran. akan dtg sure akan wat byk program lagi. tapak dah warta utk pengakap katakan... cuma, aku harap sgt kat petugas2. jadi petugas bukan bermakna title dah up. kita buat camp ni utk make frens. bukan make enemies kan??? hehehe. Thanks bagi comment n lawat blog aku. Slamat bro! ;)

pacinggo said...

UPSI n KLIUC mmg ngam!!!
tepuk pengakap skali???
satu dua mula!!!!
mat rimpit!!!
hahahahahaha

Anonymous said...

tk pyhla kutuk2 bai..

b u k a n s e k a d a r k o s o n g said...

jom kutuk lg...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...