Monday, June 1, 2009

Luvly Pee Dee~


Salam n’ Hye!!!

Ever been to Pee Dee? Erm... Port Dickson! Hehehe. This place is sooooo special to me. Aku membesar di sini! Jatuh, bangun, suka, sedih, kawan, musuh, suma ada kat sini. Hehehe. So, ari ni aku mau buat post pasal PD! Sempena cuti semester aku yang selama 2++ bulan ni~


Port Dickson! Mana dapat nama tu? Dickson tu adalah nama sorang manusia. Nama penuh aku lupa. Nak kena buka buku sejarah PD dulu. This guy yang buka pelabuhan kat sini dulu.

Sejam++ perjalanan guna kereta dari KL. 40 minit dari KLIA. So, PD memang tumpuan warga kota yang mau lari dari kesibukan dan kesesakan kota raya. Layan hembusan angin sepoi-sepoi bahasa, dengan deruan ombak, dan hilai tawa kanak2 mandi manda. Phew! Kombinasi yang cukup lengkap untuk orang yang jarang2 dapat layan piknik di tepi pantai. Stay lama sikit. Then wait for the sunset! Best woo~ mendamaikan!


Apa yang ada kat PD??? Selain pantai PD (korang bole pilih mau piknik di mana. Pantai Bagan Pinang, Pantai Batu 4, n’ Pantai Telok Kemang are the best spot!) korang bole melawat burung unta kat ostrich farm. Tak pun naik bukit umah api kat Tg. Tuan (wilayah Melaka. Cisss). Lepak makan2 kat benteng. Tp, still yg paling best is Pantai!!! Hehehe. Jeles jek org yang dok kat negeri yg takde pantai or jauh dari pantai. ;p

Sesapa yang suka camping, bole aje bawak khemah. Dengan charge yang minima, bole naikkan khemah + BBQ!!! Yum yum! malam2 dok tepi pantai, untung2 bole nampak shooting star!

PD pun banyak places yang menarik n’ affordable utk penginapan. Banyak apartment, ada motel n’ banglo juga! Takde masalah nak stay kat mana.

Guys, shud visit PD!!!

C ya’ll~

2 comments:

im juz being meee ^__^ said...

promote nmpk~
side income ngn cuti2 m'sia ker??
ahaksss!

fadly amzar said...

Proud to live near the beaches! hahahaha. KL no beaches ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...