Thursday, July 29, 2010

Yeah, she's an IDIOT @*%#*&$!!!

Salam n' hye all...

Hari ni aku jadi macam bola. Matlamat cuma satu. Nak selesaikan proses tempahan auditorium utama, audi 1 dan audi 2. Borang2 yang perlu dihantar untuk 2 jabatan berlainan tunggu nak diambil kat pejabat fakulti.

Minggu lepas, aku dah naik angin. Kat siapa? Kat pembantu peribadi aka PA Dekan. Aku yang tak sedar kat luar pintu ada notis (dia tampal kat dinding yang tak memungkinkan aku menyedarinya) segala urusan minta t.t dekan kena ke pejabat fakulti di bawah terus masuk pejabat dan nak serah borang. Dengan muka toya, dia kata "tak baca ke notis kat luar???". Perghhhh. Itukah jawapan seorang kakitangan kepada seorang pelanggan??? Aku yang terus naik angin balas sikit "Pensyarah saya suruh saya submit kat sini. mana saya tau. In fact, saya tak perasan pun ada notis!".

Tak pasal2 aku yg cuba menghappykan diri naik hangin.

Dan, hari ni, perkara sama berlaku. Semalam aku tanya kat pejabat fakulti, diorg kata masih kat pejabat dekan. Check kat pejabat dekan, tak tandatangan lg. hari ni mula2 aku ke pejabat fakulti. Kata diorg dah antar ke jabatan2 terbabit. Tapi, untuk kepastian, better check dgn pejabat dekan. Okay. Aku gagahkan diri ke atas. AKu tanya baik2. Borang tempahan dah dihantar ke bawah ke? Dia terus buat muka balik sambil kata "Ni yang nak jawab ni. nak kena debat ni." Erk... aku tanya baik2 la PEREMPUAN oiii. Ya Allah... Siapa la lelaki bertuah dapat pompuan mcm ni agaknya. Yg membuatkan aku rasa terhina, sorg lg staff tanya kat aku. "Adik ni sem berapa???". Whattaaaaaa~ Perghhh. What the hell is goin to do with what semester i am??? Warghhhh. Aku plan mau bagi kaw2 those ignorants. Tp, tetiba dekan keluar. Nasib diorg baik. Respek kat dekan. kalau tak, mahu aku bagi diorg rasa mcm mn feel dia staff2 customer service yang kena maki dgn customer. Aku ke bawah. Cakap baik2 dengan staff pejabat fakulti. Dan bagi gentle reminder untuk ingatkan pompuan kat atas itu. Seriesly... Aku tak puas hati.

Phew. Sampai sekarang ni, tugas mendapatkan auditoriu utk AGM PPMas next week lom selesai. Aku harap esok settle semua. Insya Allah. Satu apa pun kerja rumah aku tak settle ari ni. balik2 rumah, bukak fb... pun ada yang provoke. Kata tak guna attend AGM persatuan. Perghhhhhh. well, kalau la diorg rasa mcm mn seksa handle persatuan. Nnt kat dunia sebenar kat luar sana ko rasa la.... phew.

Again, tht idiot lady aka PA Dekan... Tak tahulah ko ni pompuan jenis apa. Harap2 Allah bagi petunjuk kat ko nanti. Insya Allah... Amin...

3 comments:

Cik Edayu said...

Ha'a...sedih + lawak biler bc citer ko nie. Ko de lg 2 sem dpt jumpe dat women..haha..

LuVLYdOvE said...

hahah!!!
akak PA tu ke???
hana da kene da dgn dia sem lps. tu yg xmo nek bilik dekan. tp, the best staff yg hana jmpe ialah S/U NC. sgt2 soft spoken. respek la kat akak tu.

Moque ^_^ said...

aku terasa yg aku berada disana bersama kau melihat ape yg terjadi..hahaha..
cobaan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...