Monday, February 4, 2013

Goodbye to you my trusted friend

Salam & hi!

Khamis lepas satu musibah berlaku. Cermin mata yang aku pakai sejak hampir 2 tahun pecah. Secara tak sengaja aku terpijak lepas solat subuh. Banyak kali dah aku letak spek atas sejadah bila solat. Tak sangka pulak kali ni boleh tak sedar, terus bangun dan.... Krakkkk. Hohoho

inilah damage dia. kesiannnn


Maka untuk hari tu aku ke sekolah pakai spek lama yang aku beli tahun 2006. hohoho. terpaksa la. dengan pandangan yang kurang jelas, kepala pening2 sebab tak cukup power melihat dan mood yang terus spoil, hari di sekolah tidakla mencapai tahap yang sepatutnya.

Malam tu terus ke Imperial Mall untuk tengok2 spek baru. Memandangkan aku pernah berurusan dengan kedai kat situ (D-Optics) dan aku puas hati dengan perkhidmatan diorang, memang dah buat keputusan untuk beli dari situ aje. tak payah nak survey2 nak beli kat mana.

Untuk beberapa hari, aku terpaksa menahan rasa tak selesa. Kepala pun pening sebab spek yang dipakai tak cukup untuk bantu pulih tahap penglihatan aku. hari Jumaat + Sabtu aku pakai spek itam Evisu sebab 'power' yang sama. Tapi bila malam, nak tak nak kena la pakai spek lama juga. Takkan pakai shades malam2. Gila. ;p

Akhirnya siap juga 'teman pengganti' hari ni. Alhamdulillah. Ringan. Jelas. Puas hati! Aku rekomen sesiapa yang nak buat spek kat kedai ni. :D

nice! :D

D-Optics @ Imperial Mall Miri



Okay, selamat malam... :)


1 comment:

Love Me Plz said...

salam..cntik spek. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...