Thursday, August 27, 2009

Majlis Berbuka Puasa MT & Exco Persatuan Pengajian Malaysia bersama Jabatan




Salam n' Hye~

Hari ni ada majlis berbuka puasa persatuan AT58 dengan jabatan kami. Plan last week. utk lebih kurang 30 orang. Makanan order kat Kdai Abuya. Few stories to share. huhuhu

Petang td hujan lebat sungguh. ni pun baru berenti ujan. phew. Kami plan jumpa kat ruang interaksi Malim Sarjana around 5.30 ptg. Aku gerak dalam 5.45 ptg. baru nak gerak, call masuk. Ummi call. Katanya betul ke majlis bebuka ari ni. Isk. Isk. sumthing tak best jekkk aku rasa dlm hati. Memang! dia lupa nak prepare makanan kami. Ya Allah~

Ikotkan menu nasi tomato. tp dia kata dia try la ganti menu pe yg sempat.

Sampai kat malim sarjana, Sue n Dr Sohaimi dah sampai. huhu. aku memberi perkhabaran kat Sue. Nampak la muka resah dia. Aku cool jek. Dugaan Ramadhan~

Lepak2 jap.. then datang la few lecturers. En Nizam... Dr. Rahimah... Kak Lin...

Makanan sampai kul 7. huhu.



Another prob. takde kendi basuh tangan! waaaaaaaa~

7.10 pm. Aku rush dgn Isa g kedai dkt taman u. nak cari kendi. satu kedai ada tapak. bekas air bersih pulak ilang. satu aje pulak tu. satu kedai lagi takde langsung. waaaaaaaaaa~

Worst case scenario. aku tak pk ape dah. nak pinjam/sewa kat memana kedai makan. 1st kedai makan tak ada. 2nd kedai makan. ada 2 kendi aku nampak. tp tokey dia kenot consider. even tho ada paip n sinki. takpe la. nak wat mcm mana.

Nak tak nak aku kna cari gak. start kreta. matlamat seterusnya Taman Bahtera. hopefuly kedai tu ada jual. dah la ujan. memecut laju. phew~

Sampai je kdai taman bahtera, trus naik tingkat atas. :) tersenyum aku nampak benda tu. haha RM5 satu. takpe la. beli jekk... 2 bijik!

Sampai balik malim sarjana. baru je nak berbuka. tak sempat dgr amanat Dekan, Timb. Dekan n KJ. takpe. nak wat mcm mana kan.

Makanan= so-so. tu la rezeki kami today. Alhamdulillah~ suma dapat makan.

Lpas makan aku ke Bitarasiswa. sepanjang Ramadhan ni ada solat sunat terawih kat sana. tak payah la aku balik. trus ke sana.





1st time terawih kat bitarasiswa. ok gak. tempat berhawa dingin. ;) hehehe.

well, ni la serba sedikit perkara menarik utk dikongsi today.

;)

2 comments:

Izzan Fahat said...

salamun alaik abg...
menjengah kmbli sy ke blog abg.
MasyaAllah, ujian tu namanya..siapa sangka kn.apapun Alhamdulillah sglanya dpt ditgani dgn baek..abg, blh ke kt nk mtk bt bukak puasa kt ruang interaksi tu?persatuan sy nk bt, tp xdpt tmpt..blh sy tau, stat mkn makanan berat tu sblm atau selepas solat maghrib ye??

fadly amzar said...

Salam~

ye... ujian sangat2. tp, tenang itu memang penawar suma keserabutan. haha. Pasal ruang interaksi tu, rasanya kena mintak melalui persatuan. sebab acara kami tu acara persatuan. guna kuasa pensyarah la. fakulti kita. takkan la tak bole.

kami makan seblom mghrib. depends jugak. ada yang nak dahulukan maghrib. sebab nak ke bitarasiswa kan...nak buat majlis utk persatuan ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...